torsdag den 14. juli 2011

Meget lange dage

Det har været de længste dage ever, siden jeg ankom i søndags. Tirsdag var jeg rundt i, det lidt suspekte, området omkring mit hostel, for at finde en oplader til min ipod (som nu er hip og trendy efter Louise har lagt sej musik på, i forhold til hele BullerFnis albummet, der lå på den som det eneste før), som jeg selvfølgelig har glemt derhjemme. Jeg købte den samme sted som mit autentiske australske kabel til computeren, men opladeren er ikke særlig autentisk - den er meget lang, men intet andet.
Jeg havde medbragt min bog om Australien i mit nye, flotte, miljørigtige reklame-bærenet fra universitetets studenterforening. Var næsten lige så hip og trendy som indholdet på min ipod, selv om jeg følte mig som en mand på 68 på vej i Lidl (denne reference er taget direkte fra Louises far, som jeg har set med et bærenet, der unægtelig ligner mit på en prik). Anyways, når jeg nu havde slæbt min bog med, besluttede jeg mig for en lille (endte med at blive 17 km i Converse) sightseeingtur i centrum. Kiggede på mit kort i det skjulte, da jeg nægter at blive anset som turist. Jeg er heldigvis født med indbygget GPS, så jeg fandt frem til de rigtige steder. Måske lidt ad omveje, men det er der ikke nogen der siger noget til. En af de bedste ting ved turen var, at jeg nu har fundet klare beviser for, hvorfor jeg kun kan føle mig som Native Australian, The White Edition.  


Jeg kan i hvert fald nævne 3 grunde til, at jeg ikke kan være Aboriginal. 1: Jeg er ved gud i himlen ikke musikalsk og kan ikke betjene nogen former for instrumenter (især ikke didgeridoo). 2: Godt nok har jeg krøller, men mit ligner mere en Jew-fro end en afro. 3: Jeg ser på ingen måde godt ud i bodypaint. Det er et look jeg bare ikke kan få til at virke.
Har også fundet ud af, at Royal Copenhagen en is-butik, og ikke porcelæn, på australsk.
Nå, jeg så selvfølgelig operahuset, fordi det er det man gør. Selv om jeg ikke er videre kulturel eller arkitektur entusiast, men jeg var virkelig betaget af en bygning. Måske fordi jeg synes det lignede ridderhjelme, og jeg derfor kunne forholde mig bedre til designet. Lige ved siden af operahuset ligger en kæmpe botanisk have, jeg gik igennem for at komme tilbage til mit hostel. På vejen passerede jeg en kinesisk (I suppose, i virkeligheden kunne de være fra alle asiatiske lande) familie, der alle sammen stod inde på en græsplæne. Idet jeg går forbi, kigger en af mændene på mig, og begynder at sige alt muligt på udenlandsk. Jeg overveje, at råbe 'I don't understand Chineese, you need to speak English' (hvilket ville være tarveligt, hvis han nu ikke var kineser), men valgte i stedet at tage min ipod op ad lommen, og ignorere ham (selv om han blev ved med at råbe). Heldigt for mig, at jeg ikke svarer, når folk taler til mig, for jeg fandt ud af, at det ikke var mig, men barnet i klapvognene lige ved siden af mig, han råbte til. I pinlighedsgrad ville det kun blive overgået af, at gå et helt shopping center i Bangkok tyndt, for senere at finde ud af, at ens nederdel har siddet fast i ens rygsæk, og dermed blottet den ene balde+trusser (de store, fordi man har menstruation), og man kun opdager det, fordi folk kigger rigtig meget, og man føler sig så lækker, at man lige vil rette nederdelen, for at oppe sin hotness-faktor. Og man er 14 år.     
Mine barndomstraumer til side. I går var jeg til min første træning med Australian football. Det var total sjovt, og jeg blev kun ramt i hovedet af bolden en gang. Jeg blev ramt i panden, men først efter en pige havde prøvet at gribe bolden med munden, og en anden med næsen. Så er panden bare så udramatisk, for det giver hverken blod eller blå øjne. Det er lige min type sport, for det handler om ikke at blive tacklet eller at tackle andre.
Jeg er forresten flyttet i går, så nu bor jeg på et fint værelse i et hus jeg deler med et par der er lidt ældre end mig, deres kat og utrolig påtrængende hund. Det er verdens koldeste hus, for man tror ikke på isolering (eller dyner) i det her land. I stedet har man én heater (elektrisk radiator), som man ruller rundt med alt efter hvilket rum man sidder i. Desværre er man ikke så meget på mit værelse, så i går gik jeg i seng med lange træningsbukser, strømper, tshirt og en hættetrøje (med hætten oppe). Har heldigvis fået lov til at låne The House Heater i nat, og jeg henter en ekstra i morgen tidligt. Sweet. 

Jeg tror ikke jeg har givet udtryk for det tidligere, men det er en utrolig dejlig by. Her er så mange parker, at man helt glemmer, at det er en storby. Den er dog ikke bygget til cykler, så det bliver lidt af en udfordring, når jeg skal ud på min første cykeltur. Skal bare lokalisere en cykelpumpe og så er jeg klar!
I morgen skal jeg til orientation med de andre internationale studerende med en afsluttende bbq.

Er der nogen der ved, hvad man skal lave, for at blive godt integreret? Jeg har bbq, surfing, australsk fodbold og solbrændthed på min liste...

2 kommentarer:

  1. Endnu en gang er det dejligt at læse om dine oplevelser. Måske du skulle overveje at skrive en bog, dit sprog/tone og ikke mindst humor er fantastisk, så fortsæt endelig.


    http://www.weatherzone.com.au/nsw/sydney/sydney

    SvarSlet
  2. Ja, en bog om mig og mit liv. Tror det må vente til jeg bliver spændende og ikke bare hverdagsagtig :) Men ellers tak for rosen. Det bliver man aldrig træt af.

    SvarSlet