søndag den 15. april 2012

At bo sammen med andre mennesker

Nu er jeg måske ved at være lidt ovre det der boen sammen med folk, der ikke er Louise. At skulle leve med mit eget OG andre folks rod er altså lige i overkanten. Måske er det fordi vi har fået nye flatmates, at standarden bare er dalet, for de er ikke så gode til at vaske op, så derfor begynder det indiske par også at slække. Den ene inder skyder skylden på, at hun angiveligt har et dårligt håndled, så hun hverken kan vaske op eller lave mad. Jeg ved ikke, om det er fordi hendes anden arm heller ikke virker, for hun har to hænder som alle andre. Jeg tror bare det er en undskylding fo,r at hun kan accessorize. Mit nye yndlingstidspunkt er, når hun kommer ned i køkkenet, for at finde snacks, så jeg kan se, hvilken forbinding hun har på. Hun har måske 6 forskellige og for at adde ekstra drama, sætter hun af og til en slynge på.
En anden ting der er en smule irriterende er, at man hele tiden skal koordinere sin madlavning, fordi alle vil lave mad, når jeg vil. Det nye, irske par er meget glade for at lave mad, så det er altid hyggeligt at stå i køkkenet med dem. Inderne er også glade for at lave ting, men de er måske ikke helt så talentfulde og de kan virkelig godt lide æg. Jeg er meget fascineret over, hvordan man koger æg indian style.

Opskrift på indisk æggesnack (til 1 pers.): Læg 5 æg i en den midste gryde du kan finde. Fyld gryden til randen med vand og sæt den på en kogeplade ved højeste temperatur. Gå op på dit værelse og sæt høj musik på, og foretag dig et eller andet, så du hurtigst muligt glemmer, at du er ved at koge æg. Æggene er færdige, når din lyshårede flatmate banker på din dør (efter ca. 35 min), og siger at der ikke er mere vand i gryden og det ene æg har vendt vrangen ud. Pil æggene og fjern alle blommer. Spis hviden med salt.

Jeg skal selvfølgelig ikke prale over at være en sublim kok, for jeg er på ingen måde ven med husets ovn. Af ukendte årsager varmer den ekstremt ujævn (underligt nok varmer den mest tæt på lågen), så den lemon-mareng pie jeg prøver at lave lige nu bliver på ingen måde et mesterværk. Jeg formåede at brænde mig 3 gange OG sætte ild til et stykke bagepapir. Og alt sammen kun ved brug af en ovn.

4 kommentarer:

 1. Tak for ægge-info, meget billedligt - godt grin at få her til morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Opskriften var bare værd at dele!

   Slet
 2. det skal jeg prøve, altså det med saltet. hyggeligt at læse du oplever noget og det er dejlige mennesker du deler køkken med

  SvarSlet
  Svar
  1. Det spiller kun, hvis man overholder kogetiden.

   Slet