mandag den 2. januar 2012

Nytår og endnu en fødselsdag

Nytår i Sydney er en virkelig underlig affære. Pubbelicious, Louise og jeg havde aftalt (dvs. jeg havde tvunget de to andre til at tage med mig) at tage i botanisk have, så vi kunne se fyrværkeri over Harbour Bridge. Jeg var herre glad, fordi jeg har fundet en big shopper på hjul, så jeg ikke behøvede slæbe alt vores lort, men derimod kunne trille roligt af sted med min vogn, som en 80 årig dame på vej til Netto fredag eftermiddag kl. 16 (for de handler altid ind, når alle andre lige har fået fri, så de kan genere en så meget som muligt). Pubs og jeg tog til botanisk have kl. 9.30 om morgenen, for at få en god plads. Jeg var iført en stropbluse, shorts og klipklappere, men Pubbe havde lange bukser, gummisko, to bluser, cardigan og en jakke (lukket) på. Alligevel var hun den eneste, der formåede at få myggestik og blive solskoldet. Det synes jeg er ret imponerende. Louise kom senere, så hun kunne nå at sove så meget som muligt, fordi hun havde været på arbejde. Ventetiden var meget lang, men heldigvis havde vi fået en plads i skyggen, så vi ikke fik solstik, for det var skyfrit og noget i nærheden af 30 grader fra kl. 13.

Der var selvfølgelig herre lang kø, så det var heldigt at Pubbe havde meget tøj på.

Pubbe (iført 3 trøjer og en jakke), køletaske og Big Shopper.

Jeg har pyntet Pubbe, for at skabe godt nytårsstemning i varmen (man ved det varmt, når Pubbe har taget sin jakke og cardigan af).

Skyer der er på vej væk og vores udsigt over Harbour Bridge.

Operahuset (beklager den dårlige kvalitet)

Folk der ikke var snedige og placere sig i skyggen (de prøver at gøre det godt igen ved at sidde under paraplyer).

Harbour Bridge og en masse skibe.

Skibene og broen har fået lys på :)
Der er ikke nogle billeder af fyrværkeriet, for jeg har ikke lært mit kamera ordentligt at kende endnu. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor storslået det var! Alle der var samlet omkring havnen talte ned, da der var 10 sekunder tilbage og jeg stod bare med et kæmpede smil og hoppede.
Det underlige ved aftenen var den manglende følelese af at være i livsfare. Jeg er jo vant til, at folk drikker tæt i (i hvert fald) 6 timer, hvorefter de synger med på de to første linjer af 'Vær velkommen, Herrens år' (fordi det er det eneste af sangen de kan), for så at gå udenfor med en cigar i den ene hånd og en raket i den anden, hvor de prøver at få den meterlange raket til at balancere i en vinflaske, som de lige har drukket det sidste af. Jeg har kun sjældent set den anordning virke, så det ender altid med at man i slowmotion ser dem tænde raketten inden de løber væk, vinflaksen der vælter og raketten der fyrer henad vejen i stedet for op i luften. Åh, hvor jeg dog savner lidt god nytårsadrenalin. Sidste nytår blev jeg f.eks. næsten ramt af et løbsk bomberør OG en raket. Så ved man der er fest!
Jeg manglede også folk der konstance invaderer ens personal space, og skriger 'GODT NYTÅR' lige i krydderen på en inden de ørler på deres egen trøje.

Igår fejrede vi Pubbes fødselsdag på stranden. Jeg har tegnet den måde vi hver især reagerer på solen.


Vi var på Bondi Beach, fordi det er den sjoveste af strandene. Der kan man hoppe i bøljer og blive sejlet ned af børn på boogie boards.
Efter et par timer i solen spiste vi aftensmad og hyggede til Louise skulle på arbejde. Tror Pubbe havde en god dag selv om hun blev skoldet og fik en dramatisk hofteskade på stranden.


3 kommentarer:

  1. Hvordan du har formået at lave vores portrætter så virkelighedstro og præcise er en gave! "Slående lighed" kan man nærmest sige. Især Pubbe!!! :D Tænk at du endte med kun at få 8 (ja, jeg er old school med gammel karakterskala) i billedkunst i gymnasiet...

    SvarSlet
  2. Sikke en oplevelse i må have haft nytårs aften.... Er Pubbes 'Lagkage' en pitzabund med fyld??

    SvarSlet
  3. Man kunne forledes til at tro at det var en pizza-kage, men det er en pæretærte, som hun selv havde en opskrift på, men ikke evnerne til at fremstille :) Forstår ikke hvorfor hun ikke ville have lagkage.

    SvarSlet