søndag den 30. oktober 2011

Øhm, siger du 'Muh' eller 'Mæh'???

Okay, kender I det, når man får et stykke kød, og man ikke er heeelt sikker på, hvilket dyr det kommer fra? Hvis I er mega nærige og har fået en roundsteak på Jensens Bøfhus (den billige frokostbøf), så ved I, hvad jeg mener. Der sidder man og tænker 'er du lavet af ko, for du smager unægteligt af party-skinke? Jeg tror du prøver at snyde mig med din brune farve, din ballademager'. Sådan en oplevelse havde jeg/vi i går, da jeg kokkererede et ellers ganske fint måltid til Louise og Poppe (endnu et Pubbe-alias). Jeg er blevet ven med Aldi, som jeg ellers hader, når jeg er hjemme, fordi jeg ikke magter lugten af Tyskland og dårlige råvarer. Jeg havde derfor fundet en steg, der lignede culotte, for at mindes mine barndomsår med lørdagsmad. Hos os betød det roastbeef (gerne lilla, fordi min mor er bange for gennemstegt kød), bagte kartofler og bearnaisesovs fra K-Salat. Jeg var meget glad for lørdagsmad, men jeg tror primært det hænger sammen med de ikke-så-gode-måltider jeg fik de andre af ugens dage. Min mor synes det er kedeligt at lave mad, så vi fik mange virkelig underlige ting. Jeg har stadig traumer over gulerodskrebinetter og kyllingegryde (som består af kyllingebryst stegt i en gryde, tilsat en dåse flåede tomater og 2 hakkede løg, der endelig ikke må blive stegt møre - de skal helst knase, og der må IKKE tilsættes salt). Til gengæld var hun vildt god til at hælde koldskål op, så det fik vi meget tit om sommeren (hvilket er en af grundene til at jeg elsker sommer).
Nå, jeg ville under alle omstændigheder prøve at genskabe lidt hjemlig hygge ved at lave steg og flødekartofler, så jeg valgte en pakke, hvor der stod beef (oksekød, hvis nogen er i tvivl) og prøvede at tilberede den som culotte. Jeg kan ikke afskrive, at det var min madlavningsteknik, der slog bagslag, men det smagte i hvert fald af vildsvin, hvilket var fint men uventet.

Louise og Pubbe er meget støttende omkring mine madlavningsprojekter.
Jeg var dog overrasket over, at jeg for første gang i min karriere formåede at tilsætte nok væske til mine flødekartofler. Jeg plejer at ende med en tør samling af kartoffelskriver, der mest af alt ligner sandkage. But not this time!
For at gøre oplevelsen hyggeligere lavede vi også tarte au citron, som jeg har plabret løs om før. Denne gang huskede jeg dog billeddokumentationen :)

Louise ville hellere tage billedet end at teste om æggehviderne var pisket nok.

Jeg var herre stolt over ikke at brænde dejen på.

Den ideele indflyttergave til mig vil være et sæt med sprøjteposer og de der seje tutter (når vi altså finder et sted at bo, når vi kommer hjem).

Uh, sådan en vil jeg også gerne have. Ild og madlavning passer bare så meget (I <3 gasblus).

Jeg afprøver mit smeyes (smile with my eyes som Tyra Banks) ved siden af den færdige tærte.

Herre flot tærte!

Man kan se på Pubbe, hvor lækker hun synes tærten ser ud, og hvor meget hun glæder sig til at spise den.
Louise og Pubski er generelt ret søde og tålmodige, når jeg skal lave mad. De gider altid at underholde, tage billeder og vaske op.

Den gode stemning man kan fornemme på billederne er dog kun skabt af os. Vores roomies var ude og spise. Af en eller anden grund er der en meget anspændt stemning i huset, så nu overvejer vi at finde noget andet. Så får vi også set os lidt om :)

2 kommentarer:

  1. Jeg skal nok give dig et tyllesæt i indflyttergave, hvis du laver så fin en kage til mig!
    Hvorfor vidste jeg slet ikke, at du havde den slags evner mht. kage?

    SvarSlet
  2. Jeg har overrasket mig selv så meget! Jeg kan rent faktisk lave ret god mad :) Og jeg lover at lave en flot kage til dig, hvis jeg bliver den stolte indehaver af sådan et sæt.

    SvarSlet