tirsdag den 27. december 2011

Fødselsdag og jul

Okay, jeg tooter lige mit eget horn for vildt. Jeg er åbenbart herre kreativ, når jeg selv vil være det.Vores fine juleaften var meget hyggelig og jeg sørgede for julemad og et hjemmeklippet juletræ med pynt.

Hjemmeklippet juletræ med hjemmeflettet julehjerte og Ikea-pynt og med fine gaver under.
Jeg insisterede selvfølgelig på at lave boller og lagkage, når nu det var min fødselsdag (og selv om jeg skulle lave julemad). Jeg har ikke lavet fødselsdagsboller før, og jeg kunne ikke forstå, hvorfor dejen var så tør indtil jeg så det æg jeg havde lagt ved siden af skålen. Jeg gad ikke putte det i, for jeg var lige så glad for at jeg ikke behøvede at få dejfingre (når nu Louise var gået i seng efter natarbejde, og det plejer at være hende der er dejmester). Det resulterede bare i at bollerne blev meget tørre, men det kunne reddes med spegepølse :) Jeg troede egentligt at jeg mestrede lagkage, men fordi jeg ikke er venner med ovnen, så kom jeg til at brænde den første bund på, så jeg ikke helt havde dej nok til de næste. Jeg prøvede at få det bedste ud af det, men endte med Carpacio-tynde bunde, der nærmest skulle fjernes fra papiret med en ostehøvl. Total nitte. Heldigvis er Louise og Pubse ikke så sarte, hvis man bare skjuler sine fejl bag 8 kilo kagecreme og chokolademousse. Og pynter med mange ting.

Masser af pynt på lagkagen. Happy face af bananskiver, chokolademousse og to forskellige sæt lys. Så bliver det vist ikke flottere!
Jeg havde også sørget for stemningsjulemusik, så vi kunne føle os hjemme. Det betød at jeg også lagde salmer med radioens pigekor ind på spillelisten (thank you youtube), så det næsten var som at være hjemme hos min mormor. Og vi er gået gennem en hel jul uden at høre MC Ejnar's fantastiske Det jul det cool, fordi Louise nedlagde veto og sagde at hun ville tage tilbage til Danmark, hvis jeg lagde den på listen.
Julemaden blve rigtig god. Anden blev lukket med et knækket piskeris, fordi jeg som sædvanlig ikke har nogen kødnåle (igen meget kreativt af mig) og stegt med krås, fordi jeg ikke kunne lide at skære den af. Sovsen var rigtig god, men en smule bleg, fordi vi ikke kunne finde kulør og jeg ikke magtede at lave det selv. Jeg var meget imponeret over at vi fremskaffede det hele, og at jeg næsten nåede at lave en hel julemiddag inden Pubbe havde fået rørt sin Waldorfsalat sammen.

Nå, men Louise og jeg har givet os selv et nyt kamera i julegave, så nu skal jeg ud og tage billeder af nabolaget, så I kan se hvor jeg bor. Det bliver alle tiders!

2 kommentarer:

 1. Tror faktisk ikke du har fået så flot en lagkage nogensinde til din fødselsdag... Kan næsten fornemme den SØDE smag! Helt fantastisk juletræ, vores havde næsten ligeså meget pynt på ;0))

  SvarSlet
 2. Endnu en gang har jeg lige slettet mine lange kommentarer til din blog, som jeg har læst mens jeg har taget et tiltrængt fodbad. PPPIIIIISSSSSSSSSSSSSSSS! Nå, på den igen!

  Kære Kimmie, Louise og Pubbe - glædelig bagjul, forhåbentlig godt nytår, og ikke mindst hjertelig tillykke Kimmie med de 26 år.

  Det har været en fantastisk opdatering, at læse din blog, Kimmie ;0)og I keder jer da ikke, hvilket jeg heller ikke havde regnet med.

  Vi har selv haft en hyggelig juleaften her, bare os 4, med pakkespil, sang (mange, da de først var kommet igang) og 2 lækre ænder, som K havde lavet på fransk manér (spørg ikke mig!). Mandlen fik jeg selv, så det var en GOD juleaften (2. gang på 48 år). Gæster havde vi både 1. og 2. juledag og så skulle K på arbejde igen. Drengene er lige kørt ned til deres bedsteforældre i Vamdrup og når lige hjem og siger hej, inden vi, K og jeg, tager til Berlin med Henrik og Jeanette for at fejre nytår. Hjemme igen den 1., så vi kan fejre Mikkel den 2. og så bliver det hverdag igen. Også ok med mig.

  Tillykke med, at du har bestået alle dine eksaminer, Kimmie og nu er klar til speciale. Er du sikker på at du ikke skal være mesterkok i stedet? Jeg er noget imponeret over dine udskejelser i det australske køkken, selvom det mest bliver på dansk. Jeg kan godt huske hvordan det var at savne den danske mad. Kartofler, rugbrød, makrel i tomat m.m.

  Vi har så meget til overs, så hvad med røget skinke, forskellige spegepølser, medister, flæsk i to versioner, sild ad libitum (K er gået helt amok) og meget mere. Jeg ved ikke hvor jeg skal sende det hen. Ihvertfald ikke ned i min mave, der slet ikke kan tåle al det fedt. Jeg er mest vant til fedt fra chips, og det er noget helt andet ;0). Årrghh, nu bliver jeg helt sulten alligevel.

  Jeg smutter ned og spiser lidt, så jeg sender lige det skrevne her, inden jeg evt. sletter det.

  De kærligste tanker, hilsner og knus,
  faster Helle

  SvarSlet